Perimeter Center East and Ashford-Dunwoody Road

The property at the corner of Perimeter Center East and Ashford-Dunwoody Road, currently a vacant bank, could be redeveloped into a mixed-use, hotel development.

 

DUNWOODY, Ga. — The Dunwoody City Council gave the thumbs up to two mixed-use, hotel-anchored developments at the Perimeter on Dec. 9.  

One development would be part of the Ravinia office park at the corner of I-285 and Ashford Dunwoody Road. The second is less than a half mile up the road at the corner of Perimeter Center East. Both decisions passed unanimously.

The property at 11 Ravinia Parkway is currently undeveloped, and the plans consist of a 10,000 square foot restaurant, two one-story restaurant and retail buildings, a five-story hotel and surface and below-ground parking.

In response to concerns about tree loss, the developers presented a new site plan with underground stormwater detention, which is expected to save seven specimen trees and eight special trees. 

The original proposal was for an eight-story hotel, but in response to concerns about density, the developers lowered the height to five stories. Some members of the Dunwoody Homeowners Association and the Planning Commission asked the developers to go back up to eight-stories, arguing this would yield a higher hotel tax revenue with minimal impact on public services. 

However, the Dunwoody City Council unanimously added a condition that the hotel could not exceed five stories or 156 guest rooms. 

The property at Perimeter Center East is a vacant bank building. In 2008, the property was rezoned to allow for a 12-story hotel and 70,000 square foot fitness center, but that site plan was never built. 

Now, another team of developers is requesting modification to the zoning conditions to allow for a new site plan. Their plan includes two buildings of restaurants and retail, an 11-story hotel, a four-story parking deck and a potential road connecting Perimeter Center East and Ravinia Parkway. 

The council approved the request with the condition that the developers come back to the council once they have more complete renderings.

Load comments